
(NAR) VOL. 22 NO. 1, JANUARY - MARCH 2011


[ MIA MARINA ADVISORY NO. 2011 – 01,
February 11, 2011 ]

CLARIFICATION ON THE INTERPRETATION OF SECTION 5 OF
MARINA MEMORANDUM CIRCULAR (MC) NO. 2006-003

“CAPITALIZATION REQUIREMENTS”

Notice is hereby given to all concerned that Section 5, “Capitalization Requirements”
of MC 2006-003 shall have the following interpretation:




  Total GT of Ship/Fleet of
Ships   Required Minimum Paid-

Up Capitalization
       

1. Non-tanker
owners/operators    

       

 
• 10 GT and below or
without ship at time of
application

: Php25,000.00

  • Above 10 GT to 4,999 GT : Php2,500.00/GT
  • Above 4,999 GT : Php12,500,000.00
     

2.
Tanker owners/operators and/or
barges hauling oil or petroleum
products

 

     

  • Without tanker at time of
application : Php5,000,000.00

  • 2,000 GT and below : Php5,000,000.00

  • Above 2,000 GT to 4,999
GT : Php2,500.00/GT

  • Above 4,999 GT : Php12,500,000.00

Ship owners/operators, however, shall not be precluded from increasing the
abovementioned paid-up capitalization requirements.




For strict compliance.



Adopted: 11 February 2011



(SGD.) EMERSON M. LORENZO, CESO V

Administrator


